תזונת האם המניקה

המלצה לאכול  500 קלוריות מעבר לקלוריות של הדיאטה הבסיסית. יש להקפיד על מינימום של 1800 קק"ל ביום.
המלצה על שתייה מרובה (לפחות 2000 סמ"ק ביום) למניעת התייבשות. השתייה המומלצת היא מים.  שתן בהיר ללא ריח חזק מעיד על שתיה מספקת.
 הימנעות ממשקאות אלכוהוליים. אם בכל זאת שותים יש לשתות מיד אחרי ההנקה.
הימנעות  משקאות ומאכלים המכילים קפאין –  מומלץ 3 כוסות קפה ביממה או פחות. יש לשים לב להצטברות של קפאין אצל היולדת ממאכלים אחרים שמכילים קפאין כגון שוקולד, תה, וקולה, משקאות אנרגיה למינהם, תרופות מסוימות. קפאין עלול לגרום לחוסר שקט ועצבנות אצל התינוק.
ליולדת צמחונית מומלצת הדרכת דיאטנית על מנת למנוע חסר של ויטמין 12B .
יש להרבות במאכלים עשירים בסידן וברזל.
אין הוכחות מכריעות על מאכלים שמגבירים את תפוקת החלב. יש מאכלים בריאים שעל פי מסורת אמורים להגביר חלב כגון : שיבולת שועל, מי שעורה, ושומשום . כל עוד אין הם מזיקים ניתן להמליץ על המאכלים לבריאות האם בזמן ההנקה.
תפוקת חלב תלויה לרוב בתדירות ההנקה/ שאיבה.
אין מזון אסור בהנקה, אין צורך להימנע ממזונות חריפים או בעלי טעם חזק. ניתן ליהנות מכל מאכל, כולל שתייה מוגזת, חומוס, קטניות, שום, חריף, כרוב וכרובית. חשיפה לטעמים שונים של חלב-אם יכולה לתת יתרון לתינוק בקבלה ראשונית של מזון מוצק עם טעמים שונים בשלב מאוחר יותר. אם תינוק מגיב באופן שלילי למזון מסוים שהאם אכלה כדאי להפסיק לאכול ממנו שבועיים, ולאחר מכן להחזיר אותו לתפריט ולהעריך שוב את תגובת התינוק.
במידה וישנן אלרגיות ידועות במשפחה יש לשים לב לתגובת התינוק לאחר ההנקה כשהאמא אוכלת ממאכלים אלו.
אמא ששותה חליטות תה מצמחים פחות מוכרים כדאי שתתיעץ עם מומחים לנושא. תה מרווה/נענע/מנטה ידועים כמייבשי חלב ולא מומלצים בזמן ההנקה.